четвртак, 19. април 2012.

АУ "Еурека" на РАКС 7

У Београду се од 18. до 22. априла одржава конференција под називом "Развој астрономије код Срба". Ова конференција се одржава по седми пут у просторијама АД "Руђер Бошковић" на Калемегдану. АУ "Еурека" је учествовало са два рада на конференцији.

Први рад "Учење на даљину у области астрономије", чији су аутори Зоран Томић из АУ "Еурека", Јован Алексић из АД "Руђер Бошковић" из Београда и Јанко Мравик из АД "Универзум" из Бачке Паланке је представљен данас у 15:45. Због немогућности личног присуства на конференцији, Зоран Томић је представио рад путем Скајпа. Овакав вид презентације је одличан пример како се савремена комуникациона технологија користи у образовању и учењу на даљину. Презентацију је најавио коаутор Јован Алексић.

Друга презентација "Промоција астрономије у Крушевцу" чији су аутори Зоран Томић и Драгана Милићевић из АУ "Еурека" је такође представљен путем Скајпа. У презентацији је представљен рад удружења од оснивања до априла 2012. године, наведени су планови за даљи рад, али је дат и краћи осврт на астрономске активности астрономске секције у гимназији од 2003. године. Презентацијама је присуствовало око 30 учесника конференције.

Извор: АУ "Еурека"


Нема коментара:

Постави коментар