недеља, 12. фебруар 2012.

"Лабораторија славних" 2012

Британски савет и Радио-телевизија Србије позивају младе научнике, студенте и истраживаче у области природних и техничких наука да се пријаве за "Лабораторију славних"  (FameLab), шесто издање међународног такмичења за избор најбољег младог комуникатора науке у Србији.

"Лабораторија славних" је такмичење намењено младим људима (18-35 година) који студирају или раде у области природних, техничких наука или математике. Оно што је потребно јесте да имају идеју како да у само 3 минута објасне неки научни концепт пред стручним жиријем, публиком у студију и ТВ камерама на забаван, јединствен и оригиналнан начин. Излагање треба да буде научно исправно, али и разумлјиво за публику која се не бави науком. У неколико једноставних речи, за успешну презентацију у "Лабораторији славних" потребни су - квалитетан садржај, јасно излагање и харизма такмичара.

Победник националног такмичења у Србији и ове године ће представљати Србију на међународном финалу "Лабораторија славних" које се одржава у јуну месецу у британском граду Челтнену. Најбољи такмичаеи освајају вредне новчане награде: прво место (80.000 динара), друго место (60.000 динара), треће место (40.000 динара), награда публике (20.000 динара). Поред тога, за све финалисте обезбеђен је тродневни тренинг у области комуникације науке који ће водити британски медијски тренер.

Такмичење "Лабораторија славних" широм света организује Британски савет у сарадњи са Фестивалом у Челтнену, а главни партнер у Србији је РТС.

Више инфомација о условима конкурса, као и формулар за пријављивање налазе се на Интернет адреси www.britishcouncil.rs/famelab

КОНКУРС ЈЕ ОТВОРЕН ДО 7. МАРТА 2012. ГОДИНЕ

Нема коментара:

Постави коментар