петак, 10. октобар 2014.

Предавање о Јупитеровим сателитима

У Крушевцу се тренутно одржава изложба астрофотографија "Космичка трагања". Изложба ће бити затворена 11. октобра, а гост Крушевца тог дана биће Јован Алексић, члан Месне Србије, члан АД "Руђер Бошковић" из Београда и члан председништва Друштва астронома Србије. Том приликом Јован ће одржати предавање под називом “Медицеа Сидера – Откриће Јупитерових сателита” у Белој сали КЦК са почетком у 14 часова и тада ће Менса у Крушевцу најавити тестирање које се реализује у оквиру Дана интелигенције. Након предавања са Јованом Алексићем обићиће се локација у селу Рибаре где ће можда већ следеће године бити покренута десетодневна летња школа астрономије.

Ову изложбу поред АУ “Еурека” и Културног Центра Крушевац организују и АД “Алфа” из Ниша, АД “Руђер Бошковић” из Београда и Локална Менса Крушевац и реализује се у оквиру пројекта “Буди и ти астроном” који АУ “Еурека” тренутно реализује у Крушевцу у оквиру програма "Млади су Закон" Министарства омладине и спорта.

За све информације о манифестацији “World Space Week” на светском нивоу и у Србији, као и о изложби можете погледати на сајтовима:

Нема коментара:

Постави коментар